LDD >> LDD`s Fag- og Medlemsblad

LDD`s Fag- og Medlemsblad

Shelf Wood

Shelf Wood

Brochure og infoskrivelse

Shelf Wood
Shelf Wood

DET GODE BØRNELIV – september 2024

6 årgang med blad nummer 2 af DET GODE BØRNELIV, LDD`s Fag- og Medlemsblad, september nummeret, er udkommet og stiller skarpt på KVALITET I DAGTILBUD.

LDD`s pædagogiske udviklingskonsulent og redaktør af bladet, Dorthe Filtenborg, rammesætter temaet i en indledende artikel ”Kvalitetsligningen” omhandlende det kvalificerede samspil mellem de strukturelle parametre og proceselementerne, der er på spil i dagtilbuddet.

Derpå gives stafetten videre til Line Buer Bjerre, EVA, – Lena Lindbjerg Sperling og Signe Falkenkrone, Tænketanken DEA – Suzanne Krog og Søren Smidt, Life-lab – Siff Ryttergaard, FOLA – Kirsten Birk Lassen, Følgeskabet – Torben Næsby, UCN – Heidi Trude Holm, UCN og Act2Learn – Claus Henriksen, Cand. Pæd. – Nana Nyhuus, LDD – Anders Jerger, institutionsleder samt Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM, der med hver sit bidrag perspektiverer kvalitetsbegrebet.

Kvalitet og dagtilbud har igennem en årrække været to ord, der har indgået i den samme sætning, når samtalen fx har handlet om den styrkede pædagogiske læreplan, evalueringskultur, tilsynskoncepter, børnenes leg og læring samt etablering af pædagogiske læringsmiljøer. Også samtalen om den vigtige faglige ledelsesopgave indeholder de to ord.

En særlig betoning har dog været på førstnævnte ord – nemlig kvalitet.

Her har perspektivet fra både national og kommunal side, når vi taler om ambitionen til det lokale dagtilbud, været at det skal sikre pædagogiske læringsmiljøer omkring børnene med en så høj kvalitet, som muligt. Ambitionen og målet handler ikke kun om at sikre kvalitet – det skal være en høj én af slagsen.

Men, hvis svaret er høj kvalitet både til, i og omkring dagtilbuddets drift og virke, hvad er så spørgsmålet? Hvad skal der til for at sikre høj kvalitet? Hvem skal bidrage med hvad for, at vi kan tale om høj kvalitet? Og skåret ind til benet – hvad er kvalitet egentlig i sammenhæng med dagtilbud?

Dette har vi valgt at sætte fokus på i dette nummer af DET GODE BØRNELIV, hvor vi endnu engang byder på en bred pallette af perspektiver, der på hver sin vis ser på kvalitetsbegrebet. Forskning, viden, redskaber, undersøgelser og ikke mindst pædagogisk praksis, der alt sammen stiller skarpt på kvalitet, præsenterer vi for læserne via artikler og interviews.

Pædagogisk udviklingskonsulent i LDD og redaktør på DET GODE BØRNELIV, Dorthe Filtenborg, har rammesat nummeret, der kan hentes her på siden.

Klik på linket herefter for at download vores blad [ Det gode børneliv – september 2024 ]

NYE FERIEREGLER

LDD udsender løbende information til vores institutioner i forhold til de nye ferieregler.
Som det fremgår af vores udsendte materiale i reolen ovenfor vil der kunne indhentes yderligere informationer via https://indberet.virk.dk/ny-ferielov
Materialet findes ligeledes under download ”løn- og personale”

DET GODE BØRNELIV er LDD`s Fag- og Medlemsblad, der udgives to gange årligt (marts og september) og stiller skarpt på faglighed, forskning og de fagprofessionelles pædagogiske udviklingspraksis med netop det gode børneliv i dagtilbuddet som omdrejningspunkt.

Med perspektiverende og uddybende artikler, interviews og reportager vil hvert nummer af DET GODE BØRNELIV generelt komme grundigt omkring i det pædagogiske og udviklingsmæssige landskab men specifikt beskæftige sig med det tema, som hvert nummer af DET GODE BØRNELIV har på dagsordenen.

I det første nummer af DET GODE BØRNELIV, der udkommer primo september 2019 er temaet ”Det professionelle læringsfællesskab” hvor spændende forskning, metodik og pædagogisk praksis omkring temaet foldes ud.

Det næste nummer af DET GODE BØRNELIV udkommer primo marts 2020 og vil belyse temaet ””Et styrket samarbejde med forældrene”.

Bladet kan hentes som PDF-fil ved at klikke på [ download side ] . Alle brochurer kan ligeledes hentes som PDF ved at navigere til [ download ]

PRAKSISNÆR LEDELSE – et uddannelsesforløb. Igennem de seneste år har lederrollen og lederopgaven ændret sig og stiller således i dag større krav til lederen og dennes kompetencer.

LDD har igen i foråret 2020 været så heldige at kunne indgå et samarbejde med COK og vil derigennem kunne tilbyde et lederuddannelsesforløb med fokus på praksisnær ledelse særligt tilpasset institutioner i LDD.

Forløbet er sammensat med fokus på at kunne give lederen nogle relevante og nødvendige ”værktøjer” i forhold til de mange udfordringer et samarbejdet med forældre, bestyrelse, medarbejdere m.m. kan give i en travl hverdag. Forløbet er ligeledes tænkt som en mulighed for at kunne stille skarpt på ledelse samt give mulighed for at kunne netværke med andre ledere af selvejende og/eller private institutioner.

Uddannelsesforløbet vil være for både ledere og souschefer og blive tilbudt i Herlev (med opstart den 5.6./3-2020) og Odense (med opstart den 16.17./3-2020).

Nærmere information vil kunne ses på LDD´s hjemmeside.

Undervisere er Bent Suhr fra COK og kontaktperson i LDD vil være Charlotte Henriksen, Faglig Konsulent – pædagogik, ledelse og samarbejde

Brochure kan hentes i PDF-fil ved at klikke på [ download ]

Services

Rekrutterings Sikring

LDD`s Fag- og MedlemsbladLDD´s Rekrutterings Sikring er et tilbud til jer som institution/ bestyrelse/ ansættelsesudvalg der ønsker at blive aflastet, støttet og hjulpet i processen med ansættelse af ny institutions ledelse, og samtidig sikre sig imod økonomiske… [Læs mere]

Økonomi og regnskab

LDD`s Fag- og MedlemsbladLandsorganisationen Danske Daginstitutioner (LDD) har stor erfaring med økonomistyring af selvejende og private daginstitutioner. Det erfaringsgrundlag søger vi løbende at bygge videre på, med udvikling af vores løn- og… [Læs mere]

Løn og personale

LDD`s Fag- og MedlemsbladLønadministration i form af månedsvis lønkørsel i forhold til de data institutionen har indberettet via vores lønsystem, som p.t. er KMD Perspektiv. Vi afregner AM-bidrag, A-skat, ATP, pensionsbidrag, gruppelivsforsikringer, feriepenge til… [Læs mere]


Personalejura

LDD`s Fag- og MedlemsbladVi yder personalejuridisk rådgivning/sparring i forhold til arbejdsretslige, lovgivnings- og overenskomstmæssige forhold, herunder varetagelse af de administrative forhold i forbindelse med sygdomssager, tjenstlige samtaler, afskedigelsessager m.v. Endvidere varetager… [Læs mere]


IT services og support

LDD`s Fag- og MedlemsbladIT er efterhånden blevet en mere og mere integreret del af de arbejdsprocesser, vi har i dag. Det gælder både Danske Daginstitutioner og ude hos vores selvejende og private kunder. Som en serviceminded organisation gør vi altid vores bedste at løse de it-problemer… [Læs mere]

Privatisering

LDD`s Fag- og MedlemsbladLDD yder denne vejledning gratis, da initiativtagere til privatinstitutioner typisk ikke har penge til at betale rådgivere. Lykkes det ikke, at danne privat institutionen, vil der ikke være noget økonomisk mellemværende imellem os. Hvis det… [Læs mere]


Faglig pædagogisk rådgivning

LDD`s Fag- og MedlemsbladLDD har et konsulentkorps, der alle er uddannede pædagoger, har bestridt lederstillinger igennem en årrække og sideløbende har uddannet sig indenfor forskellige grene af daginstitutionsområdet. Vi kan derfor tilbyde en bred vifte af services. En del af ydelserne… [Læs mere]


Tilmelding til:

Har I ikke tilmeldt jer LDD IT-sikkerhedspakke og bestyrelsescarepakke, kan I stadigvæk gøre det herunder.

LDD`s Fag- og MedlemsbladLDD`s Fag- og Medlemsblad

Top

Add A Knowledge Base Question !

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?