LDD >> Brev fra Børne- og Undervisningsministeren samt KL om COVID-19 i relation til dagtilbud

Brev fra Børne- og Undervisningsministeren samt KL om COVID-19 i relation til dagtilbud

Klik herefter for at læse mere om [ Brev fra Børne- & Undervisningsministeren samt KL om COVID-19 ]

Til alle institutioner i LDD

Børne- og Undervisningsministeren har sammen med KL netop udsendt vedhæftede brev.

I forlængelse af vores nyhedsbrev tidligere på dagen, skal I være opmærksom på at ministeriet her skriver følgende om dimensionering:

Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) kan udstede påbud med restriktioner, herunder hel eller delvis lukning af dagtilbud m.v. Aktuelt gives kun påbud, hvis STPS vurderer, at smitten er ude af kontrol i det pågældende dagtilbud m.v. Ved påbud fra STPS skal kommunerne etablere nødpasning. I op til tre dage efter et påbud fra STPS har dagtilbud m.v. mulighed for at dimensionere i det omfang, det er nødvendigt. Det er ikke muligt at dimensionere dagtilbud m.v. i anden sammenhæng.

Det er meget vigtigt, at I er opmærksomme på dette, da de regler der tidligere var gældende erstattes (eventuelt løbende) af ændrede regler. Særligt ift. private institutioner vil det være det enkelte dagtilbud der, som reglerne er pt. vil være forpligtet til at etablere nødpasning.

Vær også opmærksom på afsnittet om selvtestkits. LDD er blevet oplyst, at ift til udlevering af selvtestkits, vil disse også vil være tilgængelige for private dagtilbud.

Som altid skal I være opmærksomme på, at brevet er udsendt af ministeriet og at spørgsmål ift. nyhedsbrevet skal rettes til ministeriet. Ligeledes vil I på ministeriets hjemmeside kunne finde svar på mange af de spørgsmål, I måtte have.

Hvad angår fortolkninger af retningslinjer samt sundhedsfaglig rådgivning, skal I som hidtil rette jer efter de relevante myndigheder.

Vær også opmærksomme på ministeriets hjemmeside med informationer. Den findes på dette her Dagtilbud | Børne– og Undervisningsministeriet (uvm.dk)

Yderligere skal vi henlede opmærksomheden på, at der i eftermiddag 16/12 2021 kl. 17.30 holdes pressemøde med deltagelse af myndighederne, ligesom det må forventes at der fredag 17/12 2021 vil blive afholdt endnu et pressemøde med mulighed for yderligere restriktioner.

Vi i LDD sender jer vores bedste hilsner

Top

Add A Knowledge Base Question !

You will get a notification email when Knowledgebase answerd/updated!

+ = Verify Human or Spambot ?